milde en medische peelings
Wat zijn peelings?
Milde en medische peelings zijn behandelingen die jouw huid aan het werk zetten om gezonder en sterker te worden. Ze bestaan uit vloeistoffen en geconcentreerde ingrediënten of antioxidanten gericht op bijvoorbeeld acne, pigmentvlekken, roodheden of rimpels. Voor elke huid is een specifieke peeling mogelijk, ook in de zomer!
Geschikt bij:
- Fijne lijnen en rimpels
- Huidverslapping
- Acne en puistjes
- Littekens
- Zonbeschadiging / anti-age
- Pigmentvlekken / melasma
- Roodheden, rosacea
Persoonlijk advies? Boek nu een gratis consult bij de Huidtherapeut.
Ik wil graag informatie over een peeling
Resultaten:
Ervaringen
"Wederom een fijne behandeling mogen ondergaan. Goede uitleg en weer alle tijd gekregen om vragen te stellen en deze beantwoord te krijgen. 🍀👍🏻"
hoe gaat de behandeling?
Een milde of medische peeling is een therapeutische manier om een gecontroleerde afschilfering van
de huid te veroorzaken met als doel: huidvernieuwing en huidverbetering op gezicht of lichaam.
Een peeling start met een huidreiniging. Vervolgens brengt de huidtherapeut een specifiek op de huid afgestemd ingrediënten-complex aan op de huid.
Afhankelijk van de gekozen peeling voel je een lichte tot iets intensere prikkeling op de huid.
Hierna word je huid gekalmeerd of geneutraliseerd. De behandeling eindigt met op de huid afgestemde huidverzorging en bescherming, zodat je met een comfortabel gevoel naar huis gaat.
Er zijn verschillende peelings mogelijk zoals: glycolzuur, salicylzuur, azelaïnezuur, melkzuur, amandelzuur, TCA, gluconolactone, vitamine C, tranexamine, pompoenenzymen of een combinatie.
Het is in veel gevallen ook mogelijk om de peeling te combineren met microneedling met de Dermapen4.
Werking peelings
De effecten zijn afhankelijk van de gekozen (combinatie) peeling.
- Peelings helpen de huid afschilferen. De huid krijgt een gladdere textuur, frissere uitstraling en fijne lijntjes nemen af.
- Peelings verminderen talg, vet en dode huidcellen, waardoor puistjes en acne verminderen.
- Peelings verminderen pigmentvlekken, ze stabiliseren de pigmentatie en voorkomen nieuwe verkleuringen.
- Peelings kalmeren ontstekingen en stimuleren huidvernieuwing waardoor de huid gezonder, steviger en sterker wordt. Vlekken en roodheden nemen af.
- Peelings stimuleren de aanmaak van collageen in de huid waardoor rimpels en kringen verminderen.
huidtherapie bij lori
“Lori combineert de nieuwste richtlijnen en protocollen met haar holistische visie, die is ontstaan vanuit jarenlange ervaring uit de praktijk.”
veelgestelde vragen
over peelings
Wat is een peeling en hoe werkt het?
Een peeling is een behandeling waarbij een chemische of organische oplossing op de huid wordt aangebracht om de buitenste laag van de huid te verwijderen. Dit stimuleert de afschilfering van dode huidcellen en bevordert de vernieuwing van de huid. Een peeling helpt bij het verbeteren van huidtextuur, het verminderen van pigmentvlekken, het verminderen van acne of roodheden en het verjongen van de huid.
Welke soorten peelings zijn er qua diepte?
Er zijn verschillende soorten peelings, waaronder oppervlakkige, middeldiepe en diepe peelings. Oppervlakkige peelings werken op de buitenste laag van de huid, terwijl diepere peelings dieper doordringen in de huidlagen. De keuze van de peeling hangt af van jouw huidaandoening, gewenste resultaten en huidtype.
Is een peeling geschikt voor mijn huidtype en huidaandoening?
Niet alle peelings zijn geschikt voor elk huidtype of elke huidaandoening. Gelukkig is er bij elk huidtype wel een mogelijkheid! De huidtherapeut zal jou adviseren over de meest geschikte peelingbehandeling voor jouw specifieke situatie.
Wat kan ik verwachten tijdens en na de peeling?
Tijdens de peeling kan een licht prikkelend of brandend gevoel op de huid worden ervaren. Dit gevoel is tijdelijk en verdwijnt snel. Na de peeling kan roodheid, schilfering en een lichte gevoeligheid optreden, afhankelijk van de gekozen peeling.
Hoe lang duurt het herstel na een peeling?
Het herstel na een peeling varieert, afhankelijk van het type peeling en de diepte ervan. Oppervlakkige peelings hebben doorgaans een kortere hersteltijd, terwijl diepere peelings een langere herstelperiode vereisen. Over het algemeen varieert het herstel van enkele dagen tot een week.
Zijn er mogelijke risico's of bijwerkingen?
Hoewel peelings over het algemeen veilig zijn, kunnen er enkele risico’s en in zeldzame gevallen bijwerkingen optreden, zoals roodheid, zwelling, schilfering, gevoeligheid, pigmentverschuiving en infectie.
Vóór elke behandeling krijg je van ons een uitgebreide informatiefolder waarin alles staat dat je moet weten en hoe je complicaties kunt tegengaan.
Hoeveel behandelingen heb ik nodig een optimaal resultaat?
Het aantal benodigde behandelingen hangt af van verschillende factoren, waaronder jouw huidaandoening, de gewenste resultaten en het type peeling dat wordt gebruikt. Sommige mensen zien al verbetering na één behandeling, terwijl anderen meerdere sessies nodig hebben voor optimale resultaten. Tijdens het behandelplan krijg je van te voren een inschatting, zodat je precies weet waar je aan toe bent.
Wat kost een peeling en wordt het vergoed?
Een peeling is al mogelijk vanaf €99,- per behandeling. Er is in sommige gevallen vergoeding mogelijk.
Hoeveel behandelingen heb ik nodig een optimaal resultaat?
Het aantal benodigde behandelingen hangt af van verschillende factoren, waaronder jouw huidaandoening, de gewenste resultaten en het type peeling dat wordt gebruikt. Sommige mensen zien al verbetering na één behandeling, terwijl anderen meerdere sessies nodig hebben voor optimale resultaten. Tijdens het behandelplan krijg je van te voren een inschatting, zodat je precies weet waar je aan toe bent.
Hoe kan ik mij voorbereiden op een peeling?
Ja, bereid de huid voor op de peeling met de benodigde producten en adviezen. We bespreken dit altijd vooraf tijdens het behandelplan.
Onderga geen andere diepe behandelingen (botox, laser etc) in de twee weken voorafgaand aan de peeling.
Kom zonder make-up naar de behandeling en scheer eventuele haren in het behandelgebied 1-2 dagen van te voren weg.
Kan ik een peeling combineren met andere behandelingen?
In sommige gevallen kan een peeling worden gecombineerd met andere behandelingen, zoals microneedling, om de resultaten te verbeteren.
Hoe kan ik mijn huid na de peeling het beste verzorgen?
Afhankelijk van de peeling krijg je specifieke nazorginstructies mee naar huis. Wees de eerste dagen na de peeling voorzichtig met je huid. Gebruik bijvoorbeeld geen sterke ingrediënten of zuren thuis voor enkele dagen.
Krab niet aan korstjes en bescherm je huid tegen de zon met een goede zonnebrandcrème.
- Erkend
- Geregistreerd
- Vergoeding mogelijk
- 15 jaar ervaring