Pigment behandelingen

pigmentbehandelingen Huidtherapie bij Lori Zoetermeer

Pigment behandelingen

Je kunt bij de huidtherapeut terecht voor verschillende pigment behandelingen zoals het minder zichtbaar maken van pigmentvlekken en het egaliseren van de algehele teint voor een stralende huid. Pigment therapie kan o.a. bij melasma, zonschade, ouderdomspigment en verkleuringen na wonden.

Huidtherapie:

Persoonlijk advies? Boek nu een gratis consult bij de Huidtherapeut.

Ik wil graag informatie over pigment behandelingen

5/5

Resultaten:

Ervaringen

"Weer een ervaring rijker! Gister een peelingbehandeling i.c.m. de dermapen. .. Ik ging voor het verminderen van pigmentatievlekken. Vandaag dag 2, ik voel en zie dat er wat gebeurt met mijn toet! Net weer gesmeerd, een verademing! Lor, bedankt en tot de volgende sessie!"

sterren reviews Huidtherapie bij Lori
Salonized
reviews

wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken zijn verkleuringen van de huid die ontstaan door een ophoping van melanine. Dit is het pigment dat verantwoordelijk is voor de kleur van onze huid.

Melanine wordt aangemaakt door speciale cellen in de huid, melanocyten genaamd. Dit is nodig als bescherming tegen UV-straling van de zon.

Er zijn verschillende soorten pigmentvlekken, zoals ouderdomsvlekken, zonnevlekken, sproeten en melasma.

Ouderdomsvlekken, ook wel lentigo solaris genoemd, zijn kleine, bruine vlekken die voornamelijk voorkomen op delen van de huid die veel aan de zon worden blootgesteld, zoals het gezicht, de handen en de schouders.

Pigmentvlekken na wonden (post-inflammatoire hyperpigmentatie of PIH) ontstaan na een ontstekingsreactie van de huid, zoals bijvoorbeeld na acne, eczeem, insectenbeten of huidletsel.

Melasma, ook wel zwangerschapsmasker genoemd, zijn grotere, bruine vlekken die meestal voorkomen op het gezicht en ontstaan door hormonale veranderingen, zoals tijdens zwangerschap of bij gebruik van hormonale anticonceptie.

Er bestaan ook nog lichte pigmentvlekken, ookk wel hypopigmentatie genoemd. Dit kan ontstaan na huidbeschadigingen, huidaandoeningen (vitiligo), eczeem of een schimmelinfectie.

Klachten bij pigmentvlekken:

Pigment behandelingen

Coagulatie

Coagulatie is een behandeling die kan worden gebruikt om pigmentvlekken te verwijderen. Het is een methode waarbij een klein, verwarmd naaldje wordt gebruikt om de pigmentcellen aan te tippen en te vernietigen. Deze methode wordt ook wel elektrocoagulatie genoemd.

Curettage

Curettage is een methode waarbij de pigmentvlek wordt weggeschraapt met een klein, scherp rondje, een curette.

Camouflage therapie

Met camouflage middelen en/of behandelingen worden pigmentvlekken en kleurafwijkingen minder zichtbaar gemaakt. De therapie kan bestaan uit het camoufleren met medische camouflage producten, lessen om dit aan te leren of behandelingen zoals peelings en microneedling om de huidaandoening minder zichtbaar te maken.

Milde peelings

Voorbeelden van milde peelings zijn salicylzuur, glycolzuur, melkzuur, amandelzuur en azelaïnezuur. Ook een combinatie is mogelijk. Elk type ‘zuur’ richt zich op bepaalde klachten, zodat er voor de verschillende pigmentvlekken een optimale behandeling kan worden uitgevoerd.

Medische peelings

Een medische peeling zoals een TCA peeling helpt bij pigmentvlekken en verkleurde littekens en richt zich op het afschilferingsproces van huid. Deze peeling wordt ook ingezet bij acne, fijne lijnen en rimpels.

Microneedling met de Dermapen4™

Microneedling wordt ingezet bij verschillende soorten pigmentvlekken, maar ook bij littekens en het behandelen van fijne lijnen en rimpels. Deze hoogwaardige techniek dringt door tot in de diepere huidlagen en activeert een natuurlijke genezingsreactie van de huid, waardoor de pigmentvlekken vervagen en de huid egaler wordt.

huidtherapie bij lori

pigment behandelingen Huidtherapie bij Lori Zoetermeer

“Lori combineert de nieuwste richtlijnen en protocollen met haar holistische visie, die is ontstaan vanuit jarenlange ervaring uit de praktijk.”

veelgestelde vragen

over pigment behandelingen

Het is afhankelijk van het type behandeling en de grootte en diepte van de pigmentvlekken, maar over het algemeen duurt het enkele weken voordat je resultaat ziet.

Het hangt af van de behandeling. Sommige behandelingen kunnen wat ongemak veroorzaken, maar de meeste behandelingen zijn niet pijnlijk en er is geen verdoving nodig. Het kan wel zijn dat er wat gevoeligheid of roodheid optreedt na de behandeling.

Ja, sommige behandelingen kunnen bijwerkingen hebben, zoals roodheid, zwelling, korstvorming.

Vóór elke behandeling krijg je van ons een uitgebreide informatiefolder waarin alles staat dat je moet weten.

Ja, het resultaat is mede afhankelijk van de huidverzorging thuis, maar dit verschilt per behandeling. Ook de juiste nazorg is belangrijk voor een veilige behandeling. De huidtherapeut informeert je hierover tijdens het eerste consult.

Afhankelijk van de behandeling kan het zijn dat je je levensstijl moet aanpassen om de resultaten te behouden en te beschermen. Denk daarbij aan het bewust omgaan met zon(nebaden) en het gebruik of vermijden van bepaalde producten.

Nee, het is wel mogelijk om alvast een eerste consult te doen om informatie in te winnen over wat je allemaal wél kan doen tegen pigmentvlekken tijdens de zwangerschap.

logo Huidtherapie bij Lori transparant